Introductie van Piet van der Henne uit Franeker

Piet van der Henne, al ruim 35 jaar Filmmaker en Amateurfilmer uit Franeker en eigenaar van deze website, Al jaren lid van NOVA-Noord de koepelorganisatie voor amateur film- en videoclubs en individuele amateurfilmers in de regio Friesland, Groningen en Drenthe. Voor de allermooiste overzichtsbeelden zijn we allang niet meer afhankelijk van ladders en uitschuifbare statieven. Met een drone zijn verbluffende shots eenvoudig gemaakt. Door deze shots goed gedoseerd toe te voegen aan de video tillen we de kwaliteit en exclusiviteit naar een hoger niveau.

Documentaires

Harlingen

Evenementen

 “Sljocht”

Natasja Hoekstra is een van de 3 directuren van Bewegingscentrum Drachten.
Tall Ships Harlingen 2014
Een pagina van evenementen in de regio
Kabberet van Sljocht totale voorstelling op de

Nog niet beschikbaar

Videos maken

Video’s maken:

Je camera als partner, Monteren Shots, geluid en Voice-over

Video’s maken is een ambacht, waarin weinig aan het toeval wordt overgelaten. Video’s maken bestaat uit het toepassen van eindeloos veel regels. Goede video’s maken lukt pas als de regels in je bloed zitten. Betere videos maken uit het weer loslaten van de regels- en het weten waarom.

Je camera als partner:

Je camera is je partner. Goede partners kennen elkaar door en door, zowel de sterke kanten als elkaars nukken. Of je nu filmt met de duurste videocamera of met je mobiele telefoon: leer die camera kennen!

Monteren van shots (Editor):

Een (video) editor is iemand die beeld en- of geluidsmateriaal samenstelt, bewerkt en monteert tot een uitzendbaar item. Gaat het om een grotere productie, dan wordt de editor hierbij aangestuurd door de bedenker van het verhaal, bijvoorbeeld CameraJournalist. Ook zijn er editors die zelfstandig werken en zelf de verhaallijn bedenken, maar hierbij gaat het meestal om kleinere videoproducties voor online.

Geluid samenvoegen met met beeld:

Bepaal en test van te voren hoe je in de montage geluid  en beeld gaat synchroniseren, zodat je op de set de benodigde spullen daarvoor hebt. Je hebt vele mogelijkheden:

Voice-over:

Deze term kan erg letterlijk worden genomen; het is een stem die over een beeld wordt gelegd. Denk aan een filmtrailer, een documentaire of een explainer video. De tekst is afgestemd op de visuele informatie en wordt doorgaans synchroon gelegd op de acties in de video. Toch blijft de stem ‘los’ van het visuele aspect. Met deze tekst kan er verduidelijking worden gegeven aan een complex onderwerp; er kan extra informatie worden toegevoegd aan een video of de beelden kunnen in een compleet andere context worden geplaatst. Naast de voice-over zal ook achtergrondmuziek de toon van een videoproductie beïnvloeden.